Nieuwe beursdatum: 23 augustus 2020

03-08-2020 | Militariabeurs Nieuws | 0 Reacties

Beste mensen,

Er is licht aan het einde van de tunnel! De afgelopen maanden hebben we allemaal gemerkt dat het Coronavirus ook in Nederland tot grote veranderingen heeft geleid. Langzaam maar zeker komt het leven in Nederland echter weer op gang. Stranden, restaurants, bioscopen, et cetera, er is langzaam maar zeker eindelijk weer wat meer mogelijk. Al is het wel met enige aanpassingen.

Het heeft even geduurd maar er is nu eindelijk ook goed nieuws te melden omtrent de Militariabeurs te Houten. Kort door de bocht: we mogen weer! Maar ook voor de beurs geldt: wel met enige aanpassingen. U heeft het vast de laatste weken in de media vernomen: anderhalve meter afstand houden, meer ruimte, looproutes… na overleg met de Expo en gemeente Houten hebben we goedkeuring gekregen om 23 augustus weer een beurs te houden. Net als elke (publieks)markt is ook de beurs een “samenkomst met doorstroom van bezoekers” (Noodverordening 2.1 lid 5 sub a) en daarvoor gelden geen maximale bezoekersaantallen. Toch hebben we het zekere voor het onzekere genomen en gekozen voor een gelimiteerd aantal bezoekers.

Concrete aanpassingen die we hebben ingesteld zijn: alle standhouders staan minimaal 1,5 meter uit elkaar. Het bezoekersaantal is gemaximeerd op 600 personen. Entreekaarten alleen vooraf per internet te koop, waarbij geldt: op = op! De beurs is verder ingedeeld in drie hele lange blokken, waardoor er slechts enkele gangpaden zijn en daarbij gelden er looprichtingen. Zogenaamde Coronahosts zullen aanwezig zijn en erop toe zien dat mensen afstand bewaren. Zowel het restaurant als het sanitair zal een bepaald maximaal aantal personen mogen bevatten en er zullen ook hier ter plekke mensen aanwezig zijn om hierop toe te zien.

Inmiddels zijn alle beschikbare 400 tafels van de beurs al volgeboekt en het belooft weer een topbeurs te worden. Tot ziens op 23 augustus! Laten we er allemaal samen een mooie maar vooral ook veilige beurs van maken.